сторінка матеріалу
Uncategorized

Вшанування пам’яті полеглих під час Бродівської битви (фото)

IMG_684921 липня відбулися заходи із вшанування пам’яті українських вояків, військовиків інших національностей, полеглих у липні 1944 року під час Другої світової війни та відзначенню 70 річниці Бродівської битви та прориву із оточення 1–ої української дивізії Української Національної Армії «Галичина».
Об 11-00 на горі Жбир, (с.Ясенів Бродівського району), було проведено панахиду та покладено квіти до відновленого пам’ятника полеглим воїнам. Зі словом до учасників звернулися представники влади та громадських організацій і священнослужителі.
Підполковник Михайло Курман вшанував полеглих патріотичними словами від Львівської обласної організації Спілки офіцерів України.
А вже через годину квіти були покладені до пам’ятника полеглим воїнам у с.Підгірці.
У заходах, окрім представників владних структур району та області, взяли участь багато громадських організацій, в першу чергу ветерани-дивізійники.
Перепоховання останків військовиків, які загинули під час боїв у «Бродівському котлі», відбулося на військовому кладовищі вояків дивізії «Галичина» між с.Червоне та с.Ясенівці Золочівського району. Рештки загиблих були віднайдено ГО «Товариство пошуку жертв війни «Пам’ять».
Цьогоріч реконструкції бою не проводили, адже в Україні і так вже йде війна.
В організації та проведенні заходів взяли участь представники Львівської ОО СОУ – Борис Решетняк, Богдан Лоха, Євген Скляренко, Степан Боренько, Михайло Курман, Андрій Рой, Ігор Боднар та Андрій Стащишин, Олександр Василюк, Юрій Романишин.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Світлини – медійна група ЛОО СОУ: Андрій Рой, Андрій Стащишин та Ігор Боднар.

About © ВГО СПІЛКА ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ

Всеукраїнське громадське об'єднання "СПІЛКА ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ"

Обговорення

Коментарі закрито

БІЛЬШЕ ПРО СОУ


Натиснути на зображення, щоб узнати більше про СОУ


АРХІВ ПУБЛІКАЦІЙ

статистика

  • 95 663 hits